TISMANA STAŢIUNE CLIMATERICĂ

Dacă nu vom valorifica turismul din munţii noştri, nori negri se vor aduna deasupra lor!

 

ATESTAREA URGENTĂ A ORAŞULUI TISMANA CA STAŢIUNE CLIMATERICĂ PUTEA SALVA URGENT ACCESUL LA FONDURILE DE LA MINISTERUL TURISMULUI !

Din nefericire, voturile alegătorilor din Tismana pentru consilierii locali au urmărit consilierii propuşi  de candidatul primar şi nu candidaţii independenţi!
Ideea trebuie totuşi să rămână:

ATESTAREA oraşului Tismana ca STAŢIUNE  turistică climaterică, înseamnă ACCES direct, prioritar, la fondurile Ministerului Dezvoltării şi Turismului!

   Singura şansă ce se mai poate da Tismanei ca să se dezvolte prin proiecte de promovare a turismului, rămâne acum susţinerea Consiliului Local ales la Tismana pentru Asociaţia "Dorna Tismana", care este pregătită să  întocmească „Fişa de atestare a staţiunii climaterice Tismana, propusă pentru declarare” !

Asociaţia "Dorna Tismana" este consecventă idealurilor sale statutare şi va continua să promoveze ideea că Tismana nu se poate dezvolta decât prin valorificarea excepționalelor sale resurse turistice naturale şi antropice! SITE-URI principale:

http://tismanastatiune.blogspot.com/

http://www.tismana.ro/statiune/index.htm

 

 

 

 

ARTICOLE ŞI DOCUMENTE - DIN TIMPUL CAMPANIEI ELECTORALE

 

Articole publicate pe site-ul

http://tismanastatiune.blogspot.com/

 

 

ARTICOLE ESENŢIALE PRIVIND

PROIECTUL

Tismana – Staţiune climaterică

 

CAPITOLE, PARAGRAFE ŞI ANEXE DIN DOSARUL

IN PREGĂTIRE

·  Avantajele atestării oraşului Tismana ca staţiune ...

 

·  ORAŞUL TISMANA – VIITOARE STAŢIUNE CLIMATERICĂ

·  ANEXA 1 - Tismana în Planul de amenajare a teritoriului naţional conform Legii 190/6mai2009-privind aprobarea OG 142/2008

 

·  Candidaţii la alegerile locale - Tismana, 10 iunie...

 

·  ORAŞUL TISMANA – VIITOARE STAŢIUNE CLIMATERICĂ. Avem condiţiile?

 

PAGINI DIN LEGISLAŢIA NECESARĂ „Fişei staţiunii turistice Tismana, propusă pentru atestare”: REGULI PRIVIND ATESTAREA UNEI STATIUNI TURISTICE

·  ACORD SEMNAT CU CANDIDAŢII LA FUNCŢIA DE PRIMAR

·  Citiţi paginile fluturaşilor candidatului independent

·  ORAŞUL TISMANA – Staţiune climaterică - DOCUMENTE....

·  Cum se fac marile branduri ale lumii

 

Citiţi, descărcaţi, imprimaţi şi distribuiţi fluturaşi  

 

sau

PLIANTUL PERSONAL

 

Sau încă,

AFIŞUL PERSONAL

 

 

 

·  Antonio Tomoniu vorbeste la Acces TV despre statiunea climaterică

 

 

 

 

 

ALBUME DE IMAGINI DE PE VALEA TISMANEI

CARE VORBESC DE LA SINE! NATURA TE COPLEŞEŞTE!

 

   

 

ALBUM 1 – Parcarea DJ672A-Nord  ***   ALBUM 3 – Vila Ursu (fosta Vila Sfetea)

 

 

ALBUM 2 – Sfânta Mănăstire Tismana – imagini din exterior

 

 

Site-urile cu tema „Staţiuni turistice” deja includ Tismana pe hărţilor lor!

Mai rămâne să devenim oficial staţiune turistică climaterică prin votul dat candidatului independent

Tomoniu Nicolae, la alegerile locale din 10 iunie 2012

 

Ce este staţiunea turistică

CLIMATÉRIC, -Ă, climaterici, -ce, adj. Care aparține climei, privitor la climă; cu climă potrivită pentru odihnă sau pentru tratarea unor boli; climatic. Condiții climaterice. Stațiune climaterică. - Din fr. climatérique. Sursa : DEX '98

STAŢIUNEA CLIMATERICĂ TISMANA – are un climat mediteranean, cu floră şi faună dezvoltată, cu păduri de foioase şi conifere, care asigură un aer ozonat şi nepoluat, în consecinţă un loc potrivit pentru odihnă, pentru tratarea unor boli neurologice din cauza inexistenţei zgomotului industrial, pentru tratarea unor boli respiratorii datorită alimentării permanente cu aer curat, de către pădurile din jur.

 

Este necesar ca oraşul Tismana să aibă oficial statutul de staţiune climaterică, ţinând seama că în Legea 190, din 6 mai 2009, privind aprobarea OG 142/2008, se consemnează la toate capitolele potenţialul FOARTE MARE al concentrării de resurse turistice naturale şi antropice de la noi, fapt pecetluit şi în pagina 2, MO/partea I, nr. 387 din 9 VI 2009.

Toată partea nordică a Tismanei se află în două arii naturale de maximă importanţă în România, respectiv Parcul Natural Domogled-Valea Cernei care începe din Muntele Frumosu şi se continuă dincolo de Valea Cernei cu Parcul Naţional Retezat pe versantul Muntelui Măneasa.

Puţine sunt localităţile din ţară care au acest privilegiu! Fauna este abundentă, cuprinzând mai mult de jumătate din speciile rare de faună din România iar flora are o densitate nemaiîntâlnită niciunde în ţară: în anumite poieni s-au putut găsi şi 216 specii de plante la metru pătrat!

Proiect susţinut de Asociaţia Dorna Tismana

 

sociaţia  „Dorna Tismana”înfiinţată în anul 2011,  are ca proiect permanent idealul Societăţei „Dorna Tismana” înfiinţată în anul 1908,  pentru ca Tismana să devină staţiune climaterică.

sociaţia  „Dorna Tismana”- 1908, a reuşit ca în perioada interbelică, Tismana să aibă oficial statutul de staţiune climaterică. După război, comuniştii au declarat Tismana, sat ca oricare altul. Ca puşcăriaşi la Târgu-Jiu, Dej, Ceauşescu şi Bodnăraş au lucrat pe Valea Tismanei la amenajările staţiunii climaterice.

 

 

Inapoi pe site-ul http://tismanastatiune.blogspot.com/

 

Pagina „Tismana staţiune

 

---

Cititi ZIARELE de astazi: Clic aici 

Cum va fi vremea: Meteo PADES

Programele posturilor TV: Clic aici

Ultimele rezultate de la Loteria Romana: Clic aici

Calendar azi:

 

---

© Copyright Dorna Tismana

 

Citiţi revista Sămănătorul Tismana