Prima faţă a pliantului candidatului independent

Tomoniu Nicolae, la alegerile locale din 10 iunie 2012

 

PAGINILE PLIANTULUI PERSONAL

 

CUVÂNT PENTRU SUSŢINĂTORI

 

Dragii mei,

Nu am cum să fac din banii mei amărâţi de pensionar

BANERE, ŞTRAIFURI, AFIŞE ŞI ALTE MARAFETURI ELECTORALE

LA TIPOGRAFII PE BANI GREI

bani care nu i-am avut niciodată, eu trăind cinstit ca toată „p…limea” cum ne zic ăştia ai graşi şi îmbuibaţi!

 

Care doriţi, descărcaţi de aici PLIANTUL PERSONAL

 

Dacă aveţi posibilitatea să-l trageţi şi la imprimantă, să-l daţi soţiei sau prietenei, ce bine-ar fi!

 

HOŢII ŞI BORFAŞII, NU POLITICIENII CINSTIŢI DIN PARLAMENT,

 AU INTERZIS SĂRACILOR SĂ AVEM ŞI NOI AFIŞE, ALTFEL DECÂT FĂCUTE ÎN TIPOGRAFIILE LOR

Totuşi, lumea trebuie să ştie cumva ce proiecte am eu!

NOUĂ AMÂRÂŢILOR NE-A MAI RĂMAS DECI REŢEAUA INTERNET

CÂT O MAI PUTEA FI LIBERĂ ŞI ASTA!

De aceea pun paginile pliantului meu aici, la gratuit:

 

 

STAŢIUNEA CLIMATERICĂ TISMANA ÎNSEAMNĂ

Facilităţi specifice staţiunilor turistice:

a)- organizarea de către minister a unor evenimente de promovare şi dezvoltare a turismului, cu precădere târguri, burse, manifestări expoziţionale, în localităţile atestate ca staţiuni;

b)- organizarea de către minister, de cursuri de formare profesională în domeniul turismului pentru personalul vilelor şi pensiunilor din staţiuni deci şi Tismana, când va fi declarată staţiune.

c)- finanţarea de către minister a programelor de acreditare a sistemului de management a calităţii pentru administrarea staţiunii turistice; (Facilitarea actelor necesare şi finanţarea acreditării  vilelor şi pensiunilor din Tismana, când va fi declarată staţiune.)

d)- finanţarea de către minister a serviciilor în vederea elaborării planurilor de dezvoltare a staţiunilor turistice;

e)- se acordă prioritate în cadrul programelor speciale de investiţii cu finanţare de la bugetul de stat şi din fonduri europene în priorităţile de investiţii pentru staţiunea Tismana, vor intra şi proiectele de dezvoltare a artizanatului şi a agriculturii bio deoarece staţiunile vor achiziţiona artizanat şi produse alimentare de preferinţă din reţeaua staţiunilor pentru a ajuta astfel la dezvoltarea membrilor reţelei

Priviţi! De ce să nu declarăm Tismana staţiune turistică climaterică dacă are conform hărţii Min. Dezv. şi Turismului o concentrare FOARTE MARE de resurse turistice naturale şi antropice?

 

Este necesar ca oraşul Tismana să aibă oficial statutul de staţiune climaterică, ţinând seama că în Legea 190, din 6 mai 2009, privind aprobarea OG 142/2008, se consemnează la toate capitolele potenţialul FOARTE MARE al concentrării de resurse turistice naturale şi antropice de la noi, fapt pecetluit şi în pagina 2, MO/partea I, nr. 387 din 9 VI 2009.

-----------------------------

 

Toată partea nordică a Tismanei se află în două arii naturale de maximă importanţă în România, respectiv Parcul Natural Domogled-Valea Cernei care începe din Muntele Frumosu şi se continuă dincolo de Valea Cernei cu Parcul Naţional Retezat pe versantul Muntelui Măneasa.

Puţine sunt localităţile din ţară care au acest privilegiu! Fauna este abundentă, cuprinzând mai mult de jumătate din speciile rare de faună din România iar flora are o densitate nemaiîntâlnită niciunde în ţară: în anumite poieni s-au putut găsi şi 216 specii de plante la metru pătrat!

 

Alegeri 10 iunie 2012

 

 

Pentru devenirea Tismanei staţiune!

 

Pentru recuperarea brandurilor sale!

VOTAŢI

Candidatul independent NICOLAE

TOMONIU

Site Tismana – staţiune:

www.tismana.ro/statiune/index.htm

http://tismanastatiune.blogspot.com/

      Site personal:www.tomoniu.ro

        e-mail: nicu@tomoniu.ro

 

   Tismana 2012

 

 

 

Despre staţiunea turistică

In tara noastră, specialiştii au adoptat următoarea definiţie dată prin H.G. nr 77/1966 pentru aprobarea Normelor prin atestarea staţiunilor turistice, in virtutea căreia se atestă ca staţiune turistica  "localitatea cu funcţii turistice specifice dotată cu resurse turistice ( naturale si antropice ), din şi cu structuri necesare valorificării si practicării turismului "

Se poate spune astfel, ca şi în ţara noastră staţiunea turistică face obiectul unei atestări oficiale in scopul creării cadrului propice pentru valorificarea, protejarea şi conservarea atracţiilor turistice naturale şi antropice, dar si satisfacerea la un nivel optim, a necesitaţilor de odihnă şi recreere ale populaţiei.

 

Staţiune turistică climaterică:

CLIMATÉRIC, -Ă, climaterici, -ce, adj. Care aparține climei, privitor la climă; cu climă potrivită pentru odihnă sau pentru tratarea unor boli; climatic. Condiții climaterice. Stațiune climaterică. - Din fr. climatérique. Sursa : DEX '98

TISMANA – are un climat mediteranean, cu floră şi faună dezvoltată, cu păduri de foiase şi conifere, care asigură un aer ozonat şi nepoluat, în consecinţă un loc potrivit pentru odihnă, pentru tratarea unor boli neurologice din cauza inexistenţei zgomotului industrial, pentru tratarea unor boli respiratorii datorită alimentării permanente cu aer curat, de către pădurile din jur.

Tipologia staţiunilor turistice

In funcţie de caracteristicile specifice fiecărei staţiuni, în activitatea practică, sunt identificate mai multe tipuri de staţiuni turistice ca de exemplu:

        Staţiuni balneare

        Staţiuni climaterice

        Staţiuni termale

        Staţiuni de sporturi de iarna, etc

               

Într-o etapă ulterioară, Tismana poate face şi ecoturism:

 

 

 

Staţiunea montană - localitate sau parte a unei localităţi care dispune de ambianţa montană pitorească şi nepoluată,  cu factori naturali de mediu, structuri  turistice şi dotări specifice realizării produsului turistic montan.

Criteriile de clasificare a staţiunilor turistice pot fi insă multiple, astfel se pot clasifica : după funcţia turistica, după aşezarea geografică, după dimensiunile localităţii. Fiecare dintre aceste criterii contribuind la fundamentarea ştiinţifică a sistemului privind modul de echipare şi dezvoltare a staţiunilor turistice, direcţionarea investiţiilor de la nivelul administraţiei centrale, etc.

Ce aduce schimbarea în staţiune climaterică:

Schimbarea ar fi în interesul nostru, având în vedere că nu putem să accesăm fondurile europene datorită statutului de simplu oraş! Ne trebuie proiecte adecvate, nu mai putem trăi printre pet-uri şi gunoaie aruncate de turişti! Prin proiectele de mediu, staţiunea va constitui perimetre de protecţie ecologică şi sanitară a factorilor naturali care au determinat declararea oraşului ca staţiune climaterică, să nu mai lăsăm copii de la şcoli să strângă pet-urile aruncate, un  mare pericol de îmbolnăvire! Atenţie, staţiunile taxează turiştii!

Staţiunea înseamnă modernizarea drumurilor rutiere şi marcarea cu semne de circulaţie; transport spre gara sau autogara Târgu-Jiu; asistent medical permanent şi mijloc de transport pentru urgenţe; puncte de prim ajutor, amenajarea şi iluminarea locurilor de promenadă; apă curentă, canalizare, energie electrică; filială a salvamont; semnalarea obiectivelor turistice cu indicatoare de orientare şi informare.

 

Despre proiectele  „Semănătorul” şi „Dorna”

 

Printr-un parteneriat început în anul 2007, de către Artur Silvestri, preşedintele ARP - Asociaţia Română pentru Patrimoniu şi Fundaţia Tismana, am fost editor la „Editura Semănătorul online”, în perioada 2008-2011 conducând singur redacţia, prin decesul fondatorului Artur Silvestri. După 3 ani de doliu, soţia a încetat parteneriatul iar pentru a stabili bazele unui cadru legal de a continua vechiul proiect „Semănătorul”, am înfiinţat asociaţiile „Semănătorul Tismana” şi „Dorna Tismana”,  în decembrie 2011.

Am făcut asta pentru că atât „Sămănătorul” cât şi „Dorna Tismana” sunt branduri ale Tismanei create la începutul sec. XX, de către G. Coşbuc, Al. Vlahuţă şi librarul Sfetea care nu pot fi nici „suspendate”, nici înstrăinate.

Asociaţia „Dorna Tismana” a fost creată tocmai datorită faptului că vechea societate „Dorna Tismana” înfiinţată în anul 1908, a reuşit să obţină statutul de „Staţiune climaterică” pentru   localitatea Tismana, ceea ce doresc şi eu prin prezentul proiect.

Pe de altă parte, din iulie anul trecut public online, ca director, revista „Sămănătorul”, apreciată atât pe plan naţional cât şi internaţional.

La nivel naţional şi internaţional,  la publicaţiile cultural-literare online „Semănătorul”, de până acum, au participat circa 130 de scriitori din toată lumea, cu peste 350 de volume, 73 de articole de critică literară, 63 alte documente şi peste 30 de videoclipuri. la „Semănătorul” s-au lansat şi circa 30 de autori amatori cu valoroase lucrări de debut.

Doresc să continui şi să dezvolt acest demers editorial în Consiliul Local Tismana  deoarece devenirea Tismanei ca centru de lansare pentru tineri în literatură, s-ar adăuga eforturile şcolilor din Tismana care au scos  fiecare reviste şcolare proprii apreciate la concursurile organizate.

 

Am şi alte proiecte pe care le voi iniţia în Consiliul Local Tismana dacă voi fi ales consilier: serviciile de azi prin firme, pentru populaţie, preluate ca servicii ale primăriei prin ministerul turismului, ( vezi coloana 3, pct. d) ), reabilitarea bibliotecii, dezvoltarea domeniului informatic, a industriei de artizanat deservind staţiunile turistice cu care vom deveni parteneri, reabilitarea parcului Fântânii Chihaia, a vechii  alei de promenadă „Aleea Tainelor”.

 

 

 

 

 

PRINCIPALUL MEU PROIECT:

 

„Dosar al  staţiunii climaterice Tismana, propusă pentru declarare”

Proiect susţinut de Nicolae N. Tomoniu – Candidat independent la alegerile locale din 10 iunie 2012, pentru funcţia de consilier în Consiliul Local Tismana

 

 

 

 

 

 

PROIECT SUSŢINUT DE:

-          CANDIDAŢII LA FUNCŢIA DE PRIMAR: Budică Nicolae, Buzianu Costel, Chiricescu Vişinel, Slivilescu Marian

-          Partidele politice ale acestora

-          Toate asociaţiile şi fundaţiile din sectorul vieţii civile din Tismana

-          Principalii patroni de societăţi comerciale

-          Principalele instituţii de stat din Tismana

 

Pe lângă acestea,

 

sociaţia  „Dorna Tismana”înfiinţată în anul 2011,  are ca proiect permanent idealul Societăţei „Dorna Tismana” înfiinţată în anul 1908,  pentru ca Tismana să devină staţiune climaterică.

sociaţia  „Dorna Tismana”- 1908, a reuşit ca în perioada interbelică, Tismana să aibă oficial statutul de staţiune climaterică. După război, comuniştii au declarat Tismana, sat ca oricare altul. Ca puşcăriaşi la Târgu-Jiu, Dej, Ceauşescu şi Bodnăraş au lucrat pe Valea Tismanei la amenajările staţiunii climaterice.

 

 

 

Pagina „Tismana staţiune

 

---

Cititi ZIARELE de astazi: Clic aici 

Cum va fi vremea: Meteo PADES

Programele posturilor TV: Clic aici

Ultimele rezultate de la Loteria Romana: Clic aici

Calendar azi:

 

---

© Copyright Dorna Tismana

 

Citiţi revista Sămănătorul Tismana